Történetem


Kedves Látogató!


Köszöntöm weboldalamon, Hrabovszky Vivien vagyok, Kutyakozmetikus (2017., OKJ szám: 32 621 01).

Én nem mondhatom el magamról, hogy születésem óta körbe vesznek a kutyák, és azt sem, hogy mióta az eszemet tudom kutyás vagyok. Gyermekkoromban sajnos nem volt kutyám, de nagy álmom volt. Más kisállatok viszont mindig körülvettek otthonomban, voltak halaink, ékszerteknősünk, nyuszink, papagájunk, hörcsögeink és tengeri malacaink. Kutyák csak nagymamámnál voltak, őket is nagyon szerettem, de mégis csak más, ha az ember maga viseli gondját a sajátjának. Körülbelül 5 éve vagyok boldog kutyatulajdonos, ami elmondhatom, hogy életem egyik legjobb döntése volt.

Eredetileg közgazdasági főiskolát végeztem, dolgoztam itthon nagy multiknál, külföldön, azokat a munkákat másképp szerettem és értékeltem. A történet úgy kezdődött, hogy kan Francia bulldog kutyámmal elkezdtem kiállításokra járni, ahol nagyon szép sikereket értünk el. Elkezdett érdekelni a kutyás világ, mely végül beszippantott, és ahonnan nem tud szabadulni az ember. Nagyon tetszettek a kiállításra felkészített szebbnél-szebb kutyák, elkezdtem gondolkozni, hogy kutyatenyésztés mellett, ami nagy álmom, milyen kutyákkal kapcsolatos munkát lehet végezni. Így találkoztam a kutyakozmetikával, mint szakmával. Szerencsére férjem és családom is támogatott a pályaváltásban, ez számomra egy megvalósult álom. Nagyon szerencsés vagyok, hogy elmondhatom magamról a munkám a hobbim is egyben és, hogy azt csinálhatom amit nagyon szeretek.

Egy alapozó, okleveles kutyakozmetikus tanfolyamot Szegeden végeztem. A tanfolyam végeztével, lehetőséget kaptam, hogy a kutyakozmetikában elkezdhettem dolgozni, mely során még többet tudtam tanulni és gyakorolni. Körülbelül 1,5 év után úgy döntöttem, hogy megnyitom saját szalonomat. Ezzel párhuzamosan beiratkoztam Budapesten, Magyarország egyik, ha nem a legjobb Mester kutyakozmetikus, Kollár Dorottya OKJ-s tanfolyamára. Dorottyától, aki akkor 26 éve volt a szakmában, új fazonokat, még precízebb technikákat, új eszközök használatát és még nagyobb alázatot és szeretetet tanultam a szakmáról. Kutyakozmetikusként a legfontosabb számomra a kisállatok higiéniájának, közérzetének javítása és egészségük megőrzése. Tapasztalatot szereztem macskák és törpe nyuszik teljes körű kozmetikai ápolásában. Kutyákról szerzett tudásomat kinológiai tanfolyamon és konferenciákon bővítem. Folyamatosan részt veszek szakmai továbbképzéseken, versenyeken.

Szalonom a házunk kertjében van, így rugalmas időbeosztásban dolgozom, sőt igény szerint házhoz is kijárok. Nagyon fontos számomra a minőségi eszközök és kozmetikumok használata, hogy kis kedvencük a lehető legjobb ellátást kapja.

Szegedtől csupán 10 percre, kellemes kertvárosi övezetben, Sándorfalva központjában várom a Kedves Gazdikat és kedvenceiket.


"Egy kutya barátsága
kétségek nélküli,
tele van élettel, és tartósabb,
mint egy emberé."
Michel De Montaigne


Készítette: OpenCart Magyarország
Vivien Kisállat Kozmetikája © 2021